torsdag 3 mars 2011

The-kakor!


  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1,6 l vetemjöl (går att använda grövre mjöl för nyttigare bullar)
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  1. Smält smör och tillsätt mjölk. Gör det fingervarmt.

  2. Blanda ihop med mjölken och smöret med jäst i en bunke.

  3. Tillsätt mjöl, socker o salt.

  4. Jäs i 30 min

  5. Gör små platta bullar, de sväller rätt mkt. Lägg på plåtar.

  6. Jäs i 60 min.

  7. Gör hål med en gaffel, och grädda 8-10 min i 225 grader.

  8. Låt dem svalna insvepta i bakduk.

2 kommentarer:

  1. men jag kan inte förstå allt detta socker!!!
    det där är mer än jag använder till bulldeg

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar. Det uppskattas <3